خودنظارتی مجلس، گام اول مبارزه با فساد 

تبدیل شدن مساله "خودنظارتی" به اصل رفتاری و عملی نزد نمایندگان مجلس و دیگر کارگزاران، نخستین گام سلامت نفس و مبارزه با فساد در سیتم مدیریتی کشور است.
بیانات حکیمانه چند سال قبل رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار رییس، اعضای هیأت رییسه و نمایندگان مجلس دهم با ایشان در خصوص اصل "نطارت" و "خود نظارتی" نمایندگان به عنوان رکن اصلی وظایف و مسوولیت های نمایندگی و وکالت مردم در رأس مجلس، از جمله کلید واژه هایی به شمار می رود که بعضا آثار و تبعات "فقدان" و "بی توجهی" به این اصل را در رفتار برخی نمایندگان به عینه می بینیم به طوری که بی توجهی به این اصل اساسی و فقدان اصل نظارت و بی توجهی به خود نظارتی، بر موضوع انحراف از معیار وظایف نمایندگی مهر تأیید می زند.
خودنظارتی مورد نظر مقام معظم رهبری، چه در سطحی کلان به مانند مجلس شورای اسلامی و چه در سطحی محلی همچون شورای اسلامی شهرها از آن دست وظایف و مسوولیت های قانونی و تفویضی حساسی است که متأسفانه طی سال های اخیر کم تر مورد توجه بوده و اتفاقا در نتیجه همین غفلت نیز شأن و جایگاه نمایندگی به واسطه برخی اتفاقات به وجود آمده زیر سوال رفته است.
فقدان یا ضعف عنصر نظارت در شورای چهارم تبریز، از جمله مسایلی است که متاسفانه به عنوان پاشنه آشیل جایگاه نمایندگی برخی از اعضای شورا، به چالش بزرگ مدیریت شهری در زمان خود منجر شد.
اصل "نطارت" در نهادهایی همچون مجلس و شوراها، یک وظیفه توأمان "فردی" و "جمعی" است و صرف توقع داشتن اعمال این وظیفه از سوی کلیت مسوولان یا مجلس به هیچ عنوان نمی تواند نافی مسوولیت و وظیفه نمایندگی و احیانا قصورهای احتمالی آنان باشد.